МВС розслідує дві кримінальні справи щодо підкупу виборців на окрузі Олеся Довгого

За період проведення передвиборчої кампанії та безпосередньо виборів до Верховної Ради України у жовтні 2014 року до органів внутрішніх справ надійшло 39 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства на користь кандидата в народні депутати України Олеся Довгого на 102 окрузі

Про це йдеться у проміжному звіті про розслідування порушень виборчого законодавства по минулих парламентських виборах, який оприлюднив сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Еспресо.TV.

Як зазначається у повідомленні, переважна більшість повідомлень про порушення на 102 окрузі стосувалися підкупу виборців.

На сьогодні розслідування триває у двох кримінальних провадженнях, а саме: слідчим відділом Знам’янського та Онуфріївського райвідділів УМВС України в Кіровоградській області за фактами вчинення підкупів виборців на території Знам’янського та Онуфріївського районів Кіровоградської області за ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України (в редакції КК станом на 23.10.2014).

Нагадаємо, раніше  громадська мережа ОПОРА повідомляла, що під час парламентських виборів Олесь Довгий вдавався до підкупів виборців через благодійні фонди.