МВС: За порушення під час виборів в Раду оголошено про підозру 33 особам

На сьогодні у 21 кримінальному провадженні за фактами порушення виборчого законодавства під час минулих парламентських виборів вже оголошено про підозру 33 особам

Про це йдеться у проміжному звіті про розслідування порушень виборчого законодавства по минулих парламентських виборах, який оприлюднив сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Еспресо.TV.

"На цьому фоні слід відзначити, що при проведенні дострокових виборів президента України у травні минулого року повідомлено про підозру одній особі за голосуванням нею двічі на одній дільниці та до суду направлено лише одне кримінальне провадження", - відзначається у повідомленні.

З розкритих злочинів, у 12 кримінальних провадженнях, розпочатих за "виборчими" статтями КК України (ст.ст. 157–160 КК) про підозру оголошено 17 особам, з яких у Черкаській – 2 провадження (5 осіб), Житомирській – 2 (4), Хмельницькій – 2 (2), Запорізькій – 1 (1), Дніпропетровській – 1 (1), Одеській – 1 (1), Донецька – 1 (1), Рівненській – 1 (1), Тернопільській – 1 (1).

Ще у 9 кримінальних провадженнях про підозру повідомлено 16 особам за скоєння злочинів, передбаченими іншими статтями КК України (хуліганство, неправдиве повідомлення про замінування виборчої дільниці, крадіжка майна та вилучення зброї).

Станом на сьогодні досудове розслідування закінчено та до суду направлено 9 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, станом на сьогодні відкрито 444 кримінальні провадження за фактами порушення виборчого законодавства під час попередніх парламентських виборів.