Проти мобілізації деякі олігархи розгорнули справжню інформвійну

Заступник начальника управління Міністерства оборони Сергій Галушко говорить, що проти мобілізації у суспільстві ведеться справжня інформаційна війна

Про це він розповів у ефірі Еспресо.TV

"Ці заходи (інформвійна, - Ред.) не припинялися ніколи. Зараз вони шукають нові рішення, ноу-хау зі зриву мобілізації. Сьогоднішні "тенденції" полягають в тому, що деякі українські антидержавні сили підключилися до цього процесу. Я можу навести приклад, коли один відомий олігарх наш, який до речі представлений у парламенті, замовив аналітичне дослідження фахівцям певним з обґрунтуванням причин, що мобілізацію не треба проводити, що вона шкідлива тощо. Я думаю, що дуже скоро про це дізнається суспільство", - розповів Сергій Галушко. 

"Інший олігарх - який контролює певний телеканал. Вчора вийшла передача на тему "Смерть казармі" і наголошено, що такий цикл передач буде продовжуватися і далі, а змістовне навантаження цих передач кожен може подивитися в ютубі в записі. Цей олігарх представлений в "Опозиційному блоці", - додав він. 

Також, за словами Сергія Галушко, існує навіть інформаційний проект "Антивійна". 

"Третій приклад: депутатка донецької обласної ради, прізвище забув, але ми у пошуку також знайдемо її інтернет-проект "Антивойна". Також дуже чіткі посили про те, що нам мобілізація не потрібна", - сказав заступник начальника управління Міністерства оборони.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко під час зустрічі з губернаторами у середу підписав указ про четверту хвилю мобілізації.