Княжицький розповів, скільки канали будут платити в бюджет за російські серіали

Народний депутат від "Народного фронту", голова комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький розповів, які податки будуть платити телеканали за трансляцію серіалів згідно законопроекту №1359

Про це він розповів під час засідання Нацради України з питань радіомовлення та телебачення, передає Еспресо.TV.

"Відповідно до законопроекту №1359 , трансляція українських телесеріалів буде відбуватися безподатково, серіали країн, які підписали Європейську конвенцію, також не обкладаються податком. За серіали інших країн телеканали платитимуть 200 грн за хвилину, за російські серіали - 400 грн за хвилину", - розповів Княжицький.

Нагадаємо, також Верховна Рада України проголосувала в першому читанні законопроект №1317 нардепів Миколи Княжицького та Вадима Денисенка, який передбачає заборону трансляції аудіовізуальної продукції країни-агресора.

Зокрема, у законопректі йдеться про те, що розповсюдження демонстрування в Україні фільмів, що популяризують правоохоронні органи, збройні сили, інші збройні сили, військові чи силові формування держави окупанта, окрім аудіовізуальних творів радянського виробництва, що були вироблені до серпня 1991 року, тягнуть за собою накладання штрафу у розмірі від 50 до 100 мінімальних заробітних плат за кожен випадок розповсюдження чи демонстрування.