У Венесуелі купувати продукти можна два рази на тиждень, а товаришувати з Росією - цілодобово

Влада Венесуели На фоні дефіциту обмежила відвідування державних продовольчих магазинів - тепер їх можна відвідувати лише два рази на тиждень. У країні вже введені картки на базові товари для малозабезпечених верств населення

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Times.

Венесуельським поліцейським, які охороняють порядок близько державних продмагів, у яких товари продаються за фіксованими низькими цінами, наказали перевіряти документів у покупців.

Співробітники імміграційної служби також несуть чергування біля торговельних точок, аби запобігти купівлю їжі іноземцями, які відправляють контрабандою дешеві продукти в сусідні країни. За даними видання, дефіцит товарів спостерігається навіть на чорному ринку.

Через побоювання заворушень, правоохоронні органи на постійній основі несуть службу біля магазинів, в яких продаються товари для незаможних.

Жителям країни щодня доводиться проводити в чергах по кілька годин, щоб придбати такі товари, як молоко або борошно. Ажіотаж під час продажу дефіциту змусив місцеву владу вдаватися до різного роду обмежень.

Падіння цін на нафту зводить нанівець усі спроби уряду країни подолати кризу.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро сьогодні прибув з робочим візитом до Москви. Він обговорить з російською владою співробітництво у військово-технічній та паливно-енергетичній сферах, промислової кооперації.

Путін назвав Венесуелу надійним стратегічним партнером РФ в Латинській Америці, запевнивши, що Москва буде і далі тісно взаємодіяти з Каракасом на міжнародній арені.