МВС України оголосило про початок реформи ДАІ

МВС України оголосило першу реформу в правоохоронних органах – реформу ДАІ

Про це сьогодні на брифінгу оголосила заступник глави МВС Эка Згуладзе, передає Еспресо.TV

"Наш фронт реформи…Ми оголошуємо нашу першу реформу в системі  міліції. Наша нова поліція – патрульна служба влітку з`явиться на  вулицях Києва, а потім в інших містах замінить ДАІ", - заявила заступник міністра.

"Це початок реформи міністерства внутрішній справ. Повністю буде реорганізоване ДАІ. На її базі буде створена патрульна служба, функції якої будуть ширші, ніш у ДАІ. Головне – вона буде працювати по-іншому", - пояснила вона.

За її словами, ДАІ буде повністю реорганізована, а всі співробітники звільнені. 

Натомість вже з сьогоднішнього дня починається набір бажаючих  у нову патрульну службу, в тому числі з числа співробітників ДАІ.  

Претендентам доведеться пройти два тести. Один з них - тест щодо загальних навичок, який допоможе виявити загальну підготовку претендента. "Це стосується навичок мовного, логічного мислення, письмові навички і комунікація", - сказала заступник міністра. 

Другий тест - на особистість, який практикується в багатьої країнах, зокрема, у США, Ізраїлі, Італії. 

"Це тест на особисту мотивацію, самооцінку, почуття відповідальності, як людина може триматися у стресових ситуаціях", - розповіла Згуладзе.

Після цього претендентам доведеться пройти співбесіду. "Головне - це цінності і принципи кандидата, який йде у нову поліцію, і чи зможе він працювати у команді. Принцип сучасної поліції полягає у командній роботі і повиння мати амбіції", - сказала заступник міністра. 

Набір претендентів здійснюватиметься до 6 лютого, а навчання розпочнеться у першу неділю березня. 

"Ми пишемо нову програму навчання з українськими експертами і партнерами із західних країн", - розповіла Згуладзе. 

За її словами, навчання триватиме три месяці - це понад 400 годин, тоді як до цього часу участкових і співробітників ДАІ навчали протягом 4,5 місяців (300 годин). "Навчання триватиме протягом всього дня", - сказала заступник. 

Перший випуск поліціянтів очікується в червні. Лише після цього столична служба ДАІ буде розформована, а на її базі створена патрульна служба.