Керрі: Сепаратисти дарма хизуються нападом на Маріуполь

Держсекретар США Джон Керрі звинуватив сепаратистів у нападі на Маріуполь і заявив, що сепаратисти публічно звеличують цей та інші напади, явно порушуючи підписані ними мінські домовленості

Виступаючи в Цюріху, він назвав "гідним осуду те, що сепаратисти публічно звеличують це та інші напади, явно порушуючи підписані ними мінські домовленості", повідомляє РІА Новости.

Він також закликав Росію негайно припинити підтримку ополченців Донбасу. В іншому випадку держсекретар пообіцяв, що "американський і міжнародний тиск на Росію і її прихильників буде тільки збільшуватися".

Москва тим часом неодноразово заявляла, що абсолютно не причетна до подій на південному сході України, не постачає ополченцям військової техніки та боєприпасів, не є стороною внутрішньоукраїнського конфлікту і зацікавлена в тому, щоб Україна подолала політичну та економічну кризу.

В результаті суботніх обстрілів Маріуполя загинули 30 людей, більше 100 поранені. Президент України Петро Порошенко в неділю скликає засідання РНБО для обговорення ситуації з обстрілом.

За даними спостерігачів ОБСЄ, обстріл Маріуполя вівся з територій, що знаходяться під контролем Донецької народної республіки (ДНР).