Генсек НАТО: Атаку на Маріуполь здійснили сепаратисти за підтримки Росії

Генсек НАТО вказує на причетність Росії до оснащення сепаратистів військовою технікою

Про це Єнс Столтенберг заявив під час прес-конференції у Брюсселі за підсумками екстреного засідання Комісії Україна-НАТО передає Еспресо.TV

"За останні тижні Росія переправила сотні одиниць новітньої техніки, серед якої ракетні комплекси, артилерію, танки, БТР-и, а також системи електронної війни. Ми закликаємо Росію негайно зупинити підтримку сепаратистів і спроби дестабілізувати Україну і поважати міжнародні зобов'язання," - заявив Столтенберг. 

Також він додав, що Маріуполь обстрілювався з території, яку контролюють сепаратисти за підтримки Росії. "Атаки були запущені з територій, які контролюють сепаратисти, підтримувані Росією, вони є невиправданими і неприйнятними", - підкреслив генсек НАТО. 

"Ми звертаємося до всіх сторін із закликом продовжувати діалог до досягнення мирних рішень згідно з "Мінськими угодами" - закликав Єнс Столтенберг. 

За його словами, Україна є ключем до безпеки євроатлантичної спільноти. Столтенберг висловив підтримку українській суверенності та незалежності. "Ми підтверджуємо, що незалежна, суверенна і стабільна Україна, яка віддана демократії та верховенству права, є ключем до безпеки євроатлантичної спільноти. "НАТО продовжує повністю підтримувати українську суверенність, незалежність і територіальну цілісність у рамках визначених міжнародними правилами кордонів," - наголосив генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу.

Нагадаємо, що 24 січня сепаратисти обстріляли Маріуполь, у результаті чого загинуло понад 30 мирних жителів.

Читайте також: Навіщо терористи "катують" Маріуполь