Кабмін таки заборонив Коломойському задешево купувати українську нафту

Кабінет міністрів змінив порядок організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу, скасувавши знижку в 15% на українську сировину

Про це йдеться в постанові Кабміну №16 від 21 січня, передає Еспресо.TV.

Зокрема була скасована норма, яка передбачала коефіцієнт 0,85 при розрахунку стартової ціни нафти власного видобутку на аукціонах.

Також заборонили продавцеві поєднувати лоти в день проведення торгів, що раніше відсікало від участі в торгах деякі компанії.

Ще Кабмін знизив кворум засідання аукціонного комітету до не менш 6 з 10 людей (раніше для кворуму комітету була необхідно наявність 2/3 складу комітету).

Уряд збільшив строк подачі продавцями аукціонному комітету заявок на проведення аукціонів з 5 до 7 робочих днів до дня проведення аукціону.

Детальніше про те, чому Кабмін прийняв ці зміни читайте в матеріалі Антиколомойська кампанія. Як уряд хоче посунути Коломойського від української нафти.

Раніше, про те що уряд прийняв такі зміни повідомляв нардеп Сергій Лещенко, але тоді постанова ще не була опублікована на офіційному сайті КМУ.