НР і Dell також заборонили постачати свою продукцію в Крим

Компанії HP (Hewlett-Packard) і Dell, виробники апаратного обладнання і комп'ютерів, заборонили російським партнерам поставляти в Крим свою техніку та програмне забезпечення

Представник однієї з роздрібних мереж в Криму повідомив, що його фірма отримувала повідомлення від HP про заборону з 1 лютого 2015 продажів і контактів з юридичними особами, зареєстрованими в Криму, передає Еспресо.TV з посиланням на "Комерсант".

На початку січня обслуговування клієнтів в Криму припинив міжнародний платіжний оператор PayPal. Оператор пояснив своє рішення бажанням "відповідати законодавству по всьому світу".

Наприкінці грудня операції з обслуговування своїх карт на території Криму призупинили міжнародні платіжні системи MasterCard і Visa.

Зокрема, в повідомленні Visa говорилося: "Відповідно до санкцій США, введеними проти Криму 19 грудня 2014, Visa зараз не може надавати послуги і пропонувати свої продукти в Криму. Це означає, що ми більше не можемо підтримувати емісію та прийом карток в Криму, а також їх обслуговування в банкоматах".

Інтернет-компанія Google з 1 лютого обмежить користувачам з Криму доступ до магазину додатків Google Play. Жителі Криму зможуть завантажувати і встановлювати лише безкоштовний контент, до платного контенту доступ буде закритий.

Компанія Apple, минулого тижня також зажадала від партнерів припинити продажі своєї продукції в Криму. Заборона набуває чинності з 1 лютого.

Президент США Барак Обама 19 грудня оголосив про додаткові санкції проти Криму. Обмежувальні заходи забороняють "експорт, реекспорт, продаж або постачання прямо чи опосередковано будь-яких товарів, послуг або технологій зі Сполучених Штатів або особою Сполучених Штатів, де б вона не знаходилося". Ембарго передбачає заборону на постачання до Криму американських товарів, на доступ жителів півострова до інтернет-послуг і широко поширеним програмам і додатків.