Путін наскаржився Меркель та Олланду, що Порошенко не хотів відповідати на його листа

Президент Росії Володимир Путін в телефонних розмовах в неділю з канцлером ФРН Ангелою Меркель і в понеділок з президентом Франції Франсуа Олландом заявив, що в погіршенні ситуації на Донбасі винен Київ, а не терористи

Як повідомила у понеділок прес-служба Кремля, Путін ще 15 січня направив президенту України Петру Порошенку "письмову пропозицію про негайне відведення важких озброєнь від лінії зіткнення протиборчих сторін, що зробило б неможливими обстріли населених пунктів і численні жертви серед цивільного населення", передає Еспресо.TV.

"Формальна відповідь на дане звернення надійшло тільки сьогодні. А до цього були розпочаті великомасштабні бойові дії, внаслідок яких обстановка на південному сході катастрофічно погіршилася", - звинуватили у прес-службі Кремля.

Нагадаємо, сьогдні у Нью-Йорку відбулося екстрене засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні. Представники США ,Великої Британії та Литви в ООН одностайно заявили, що обстріл Маріуполя здійснили бойовики за підтримки Росії. Однак Росія, як і раніше, відмовляється визнавати свою провину, зокрема звинувачує місію ОБСЄ в "неохайній роботі", і при цьому заявляє, що хоче посадити Київ і терористів за стіл переговорів.