Коломойський вирішив поки не продавати нафту "Укрнафти" на аукціоні

Станом на 26 січня до аукціонного комітету з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу від "Укрнафти" не надходило заявок на проведення аукціону

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу", передає Еспресо.TV.

"Натомість, сьогодні від Укрнафти до Аукціонного Комітету надійшов лист з проханням визначити стартову ціну на нафту на біржовий аукціон, який запланований на 31 січня", - уточнюється  в повідомленні.

"23 січня Аукціонний Комітет звернувся до Державної Фіскальної Служби (ДФС) з проханням надати інформацію для визначення стартової ціни на нафту сиру та газовий конденсат. Але ні Міненерговугілля, ні Аукціонний комітет відповіді на цей лист від ДФС не отримали. Таким чином, Аукціонний комітет не має можливості розрахувати стартову ціну на нафту та газовий конденсат", - зазначають в "Нафтогазі".

Також аукціонний комітет вирішив письмово звернутися до ПАТ «Укрнафта» та інших нафтогазовидобувних підприємств про перенесення терміну подання заявок на участь в аукціоні до 27 січня.

А відповідно до рішення засідання Аукціонного Комітету від 23.01.15 заявки на проведення аукціону 31 січня поточного року мали бути поданими до 26 січня.

Нагадаємо, вчора Кабінет міністрів змінив порядок організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу, скасувавши знижку в 15% на українську сировину.

Раніше, про те що уряд прийняв такі зміни повідомляв нардеп Сергій Лещенко, але тоді постанова ще не була опублікована на офіційному сайті КМУ.

Детальніше про те, чому Кабмін прийняв ці зміни читайте в матеріалі Антиколомойська кампанія. Як уряд хоче посунути Коломойського від української нафти.