Медведчук зустрівся з лідерами "ДНР" та "ЛНР" в Донецьку

Зустріч, що носила характер попередніх консультацій перед майбутніми переговорами в мінському форматі, в якій взяли участь голова громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук і глави "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький, пройшла в Донецьку

Про це повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає Еспресо.TV з посиланням на РИА-Новости.

За словами Пєскова, її проведення "було зумовлено насамперед тим, що "на тлі наступальних дій української сторони" представники "ДНР" і "ЛНР" висловлювали крайній скептицизм щодо перспектив мінського процесу".

На консультаціях в Донецьку також були присутні представники терористів на мінських переговорах Денис Пушилін і Владислав Дейнего.

"У Москві жалкують, що заплановані раніше до участі в донецькій зустрічі представники українських військових і радник президента України Руслан Демченко в останній момент змінили своє рішення і не прибули на переговори", - сказав Пєсков.

Медведчука російське інформагентство також назвало "представником Києва". 

Нагадаємо, раніше лідер терористів "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що більше не братиме участь у жодних переговорах з Києвом та заявив про наступ на сили АТО з метою відтіснити їх "до меж Донецької області", тим самим оголосив про вихід "ДНР" із Мінських домовленостей в односторонньому порядку.