У Росії гостро відреагували на оголошення її агресором

Російські політики гостро відреагували на визнання Росії країною-агресором в Україні

Спікер Держдуми Сергій Наришкін назвав це "маячнею", передає Еспресо.TV, з посиланням на "ТАСС". 

"Розумні люди на маячню ніколи взагалі не звертають уваги", - заявив він, відповідаючи на запитання, які політичні наслідки може спричинити це рішення українського парламенту.

При цьому Наришкін запевнив, що "дуже любить Україну та український народ".

Заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін вважає заяву Верховної Ради безвідповідальною.Про це він заявив виданню "Российская газета"

"Це абсолютно безвідповідальна заява, бездумна акція, яка спрямована на утруднення просування вперед до настільки необхідного компромісу на Україні", - вважає російський дипломат.

Російський сенатор від анексованого Криму Сергій Цеков назвав агресором саме Україну, натомість Росію він вважає творцем української державності.

"Вони не хочуть пам'ятати, що завдяки Росії Україна стала державою, здобула завдяки Росії Західну Україну, яка була частиною Польщі та Угорщини. Не за адресою вони роблять заяви, вони якраз абсолютно застосовні до самої України", - заявив Цеков.

Раніше лідер російської партії ЛДПР Володимир Жириновський у відповідь на рішення Верховної Ради запропонував Росії офіційно визнати країною-агресором саму Україну. 

У заяві зазначено, що Росія не виконує своїх зобов'язань щодо дотримання загальновизнанних норм міжнародного права та досягнутих домовленостей, Крим залишається анексованим, а вимоги щодо припинення агресій та постачання зброї, техніки, людських ресурсів терористам ігноруються Кремлем.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила проект постанови, яка визнає Росію країною-агресором.