Геращенко: В Одесі затримали трьох придністровців - вбивць та організаторів вибухів

Сьогодні вночі в результаті спецоперації в рамках посиленого режиму патрулювання в Одесі була затримана організована злочинна група з трьох жителів невизнаної республіки Придністров'я

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив народний депутат Антон Геращенко, передає Еспресо.TV.

"Ця трійця обґрунтовано підозрюється у скоєнні низки тяжких злочинів на території Придністров'я і Молдови, а саме - замовних вбивств, рекету, викраденні людей, організації вибухів.

На даний момент перевіряється можлива причетність цієї групи до здійснення терористичних актів на території України і зокрема в Одесі на замовлення російських спецслужб", - розповів Геращенко.

У затриманих в автомобілі і на орендованій квартирі було вилучено 2 кілограми вибухівки типу пластид, дві гранати РГД-5, одна - Ф-1, пістолети ТТ і Макарова.

Всі троє затримані та поміщені в СІЗО. Слідство і прокуратура вимагає вибрати цій трійці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Слідчі дії з виявлення всіх зв'язків, контактів і встановленню всіх обставин неодноразового перебування цієї групи на території України в 2014-2015 роках тривають.

Зараз слідство погоджує з прокуратурою дозвіл на публікацію фотографій затриманих для впізнання громадянами на предмет вчинення злочинів на території України.

"Оскільки не виключено, що вказані особи бували в Україні як легально, так і не легально для вчинення терористичних актів та інших злочинів", - відзначив Геращенко.