Moody's Analytics: Сніговий шторм обійшовся економіці Нью-Йорка у $ 200 млн

Втрати економіки Нью-Йорка від снігової бурі, що накрила місто у вівторок, склали близько $ 200 млн

Такі цифри називають експерти агентства Moody's Analytics, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Як зазначив економіст Moody's Analytics Адам Камінс, найбільше від стихії постраждала транспортна система і торгівля, а також працівники з погодинною оплатою і малі підприємства. У ці дні багато городян не змогли доїхати до роботи або вважали за краще залишитися вдома, а не виходити у справах або за покупками. Найбільше втратили водії таксі та ресторанний бізнес.

"Вимушений вихідний, під час якого люди не працювали, матиме більший вплив на економічні результати, ніж сама буря", - зазначив Камінс.

Еван Голд, старший віце-президент фірми Planalytics, що займається оцінкою впливу погоди на бізнес, оцінив економічні втрати від негоди для всього північного сходу США, в тому числі Нью-Йорка, Філадельфії і Бостона, в $ 500 млн.

"Зараз ця сума виглядає величезною, але в минулому році, коли у нас кілька тижнів була сніжна заметіль, яка зачепила більшу кількість населених пунктів, і снігопад вище норми, загальний економічний збиток становив у різних місцях від $15 млрд до $50 млрд", - зазначив Голд.

Тим часом Камінс оцінює збитки для всього північного сходу країни в $ 1,25 млрд.

За минулий вівторок, 27 січня, у ряді районів Нью-Йорка випало 20 см опадів. Через снігову бурю, що накрила північно-східну частину території США, були скасовані понад 7 тис авіарейсів. Через буревій були закриті школи та інші навчальні заклади. Більше 10 тис. жителів штату Массачусетс залишилися без електрики.