ПАРЄ відправить до анексованого Криму свою наглядову місію

Моніторинговий комітет Парламентської Асамблеї Ради Європи має намір направити до Криму наглядову місію для дослідження гуманітарної обстановки і ситуації з дотриманням прав людини

Про це заявив глава моніторингового комітету ПАРЄ Штефан Шеннах, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Sputnik.

"Сьогодні на пленарній сесії ПАРЄ буде винесено на голосування питання про затвердження бюджету місії. Якщо рішення з даного питання буде позитивне, спостерігачі ПАРЄ, за його словами, вирушать до Криму "дуже-дуже скоро", - сказав Шеннах.

"Я направлю місію до Криму, щоб вони підготували доповідь про гуманітарну ситуацію і дотримання прав людини в Криму", - заявив глава комітету.

Нагадаємо, в кінці лютого - на початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий "референдум" про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали дане голосування і вважають, що Крим Росія анексувала, наполягають на тому, що Крим є частиною України.