Сенатори США пропонують розширити дію "Закону Магнітського" на весь світ

Сенатори США Бен Кардін та Джон Маккейн запропонували розширити "Закон Магнітського", названого іменем Сергія Магнітського - юриста, який помер у московському СІЗО у 2009 році, на всі країни світу - відповідний законопроект був внесений сенаторами в середу в Конгрес США

Законопроект Маккейна і Кардіна передбачає, що особи, які, на думку американського конгресу, порушують права людини, будуть включатися в глобальний список санкцій США. Текст законопроекту повторює аналогічний закон, який був внесений в 2014 році і не був прийнятий конгресом, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА-Новости".

"Цей законопроект, підтриманий представниками обох партій, надасть нинішній і майбутнім адміністраціям потужні інструменти, щоб перешкодити порушенню прав людини та корупції, а також захистять фінансову систему Америки від тих, хто використовує її для відмивання або приховування незаконно отриманих доходів", - заявив Кардін.

"Конгрес провів "Закон Магнітського" в 2012 році, щоб допомогти США підтримати тих, хто бореться за права людини і верховенство закону в Росії. Нинішній, підтриманий представниками обох партій, законопроект розширює ці зусилля, залучаючи до відповідальності тих, хто здійснює серйозні порушення прав людини по всьому світу", - заявив, у свою чергу, МакКейн.

Нагадаємо, "Закон Магнітського" був прийнятий в грудні 2012 року, а в квітні 2013 Мінфін США почав складати санкційні списки російських громадян, яких він вважає винними в смерті Магнітського. Зараз у списку 34 прізвища.