Затриманого лідера Меджлісу арештували на 21 день, йому загрожує до 10 років

В анексенованому Криму затриманого Ахтема Чийгоза, який є одним із лідерів Меджлісу кримськотатарського народу, доставили в Центральний районний суд на вулиці Турецькій в Сімферополі

У четвер ввечері Київський районний суд м Сімферополя обрав Чийгоз запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого, передає Еспресо.TV, з посиланням на "15 минут".

Відразу після закінчення судового засідання заступника голови Меджлісу відвезли в слідчий ізолятор.

"Прокурор" Криму Наталія Поклонська у коментарі журналістам повідомила, що Ахтем Чийгоз обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі аж на 10 років.

За її словами, матеріали, представлені слідчими Слідчого комітету, є законними, достатніми і повною мірою обгрунтовують обрання саме такого запобіжного заходу. 

Поклонська підкреслила, що слідчо-оперативні заходи у кримінальній справі, порушеній за матеріалами "прокуратури республіки" за фактом масових заворушень, що мали місце 26 лютого 2014, здійснюються в суворій відповідності з законом без порушень чиїх-яких процесуальних прав.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що один із лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз затриманий в Криму за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях.