За деякий час Європа може цілком відмовитись від російського газу,- Волох

Недаремно Євросоюз зробив стрес-тест, щоб визначити, скільки часу Європа протримається без російського газу

Європа на шляху поступової відмови від російського газу. Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив відомий громадський активіст і блогер Карл Волох. 

"Те, що сьогодні бачить Росія, – це насправді тільки початок історії. Для того, щоб ця історія спрацювала, потрібен час. Навіть і без того, щоб робити ці санкції суворішими – вони і без того руйнують російську економіку. До речі, все, що сказав Бжезинський, – абсолютна правда, якщо ми зрозуміємо, що він мав на увазі. Мав він на увазі, що якби Путін не боявся санкцій, а війною на нього ніхто не йде, він би давно застосував війська більш масовано й отримав би той результат, який йому потрібен", - сказав Карл Волох і додав, що оскільки російський президент боїться санкцій, то отримав те, що отримав.

Росія сьогодні має дуже серйозний колапс в економіці, але він навіть не схожий на те, що там може статися у разі, якщо найближчим часом санкції введуть більш суворі, вважає Карл Волох. 

"Наприклад, ввести ембарго на купівлю в Росії нафти. Незважаючи, що є ще Китай, інші країни, які не так і йдуть на поводу в США чи європейців, насправді зробити ці санкції дієвими цілком можливо, якщо формулюється все вірно. Тобто, якщо формулювання, що "будь-яка компанія, яка купує, вона сама потрапляє в санкційний список США", - воно майже всім відбиває охоту вести торгівлю з Росією, яка в даному разі буде в санкціях", - зауважує громадський активіст. 

Також Карл Волох вважає, що недарма ЄС зробив стрес-тест на те, скільки часу Європа протримається без російського газу.

"Я думаю, що так, як вони пішли на шляху поступової відмови від цієї залежності від монополіста, я думаю, що через деякий час вони цілком можуть відмовитися від російського газу. Що це означає для Росії? Це просто крах", - резюмував відомий блогер.