Російські виші заявляють, що звернення до молоді України фейк: У нас таких студентів немає

Активісти, що виступили із зверненням до молоді України не є студентами ні Калінінградського державного технічного університету, ні Балтійської державної академії рибопромислового флоту

Про це виданню "Новый Калининград" в понеділок заявив ректор вищих навчальних закладів Володимир Волкогон, передає Еспресо.TV

"Я хочу вам сказати, що не числяться у нас такі студенти. В академії у нас взагалі немає профспілкової студентської організації. Тобто, звернення було помічено й викликало певну реакцію, правда - не факт, що саме ту, яку очікували "студенти", - зазначив Волкогон.

Калінінградський політолог Володимир Абрамов назвав цю ініціативу "студентів" самопіаром.

"По-моєму, це вони малювали в минулому році на фасадах калінінградських будинків зображення на підтримку приєднання Криму, - нагадав експерт. - Тепер же вони зібрали молодь і зняли цей ролик. Тим більше - зараз у студентів канікули. Але, ймовірно, вони вирішили таким ось чином пропіаритися у світлі подій, що відбуваються в Україні", - зазначив Абрамов. 

1 лютого на відеохостингу Youtube з'явилося відео, на якому молоді люди, які назвали себе "студентами університетів Росії", записали відповідь-відеозвернення до українських студентів з приводу інформаційної завіси. Риторика молоді відповідає традиційним штампам новинної політики прокремлівських видань.