Парі безхатченків, які жили в аеропорту, в онлайн-режимі за добу назбирали майже $ 17 тис.

Подружжя у Великій Британії розповідає, як після фінансової невдачі втратило бізнес та власний будинок

Тривалий час пара пенсіонерів у Хітроу ночувала в аеропорту, оскільки після фінансової кризи була вимушена продати власний будинок, пише The Daily Mirror.

71-річний Алан Лейн та його 62-річна дружина Кетрін Сміт ночували в аеропорту Великої Британії п’ять днів на тиждень, сплачуючи 50 фунтів (1763 грн.) за ніч. Їхня історія розчулила серця людей в усьому світі, і вони отримали понад 9000 фунтів стерлінгів (понад 342 тис. грн.) пожертв від небайдужих.

За словами подружжя, до такого життя їм довелося дійти через те, що після фінансової невдачі вони були вимушені продати будинок вартістю в £ 500 000 (17,5 млн. грн.)

Однак деякі люди не вірять у правдоподібність історії подружжя. Кажуть, що ночівлю в аеропорту вони зініціювали навмисно, аби зібрати гроші. Люди кажуть, що будинок у Хітроу і досі належить парі. 

"Це повністю не відповідає дійсності, авжеж це не ми, ми іноді ночуємо в аеропорту, де ніч коштує 50 фунтів. Ми нічого не просили, але люди були настільки добрими. Звісно, ми би не брехали про таке", - каже Кетрін. 

Фінансові проблеми у пари почалися, коли Алан втратив вигідний контракт майже 15 років тому, тож для погашення кредиту родині довелося продати будинок. Потім пара знімала квартиру, поки була можливість оплачувати оренду. 

Пізніше у мережі була створена сторінка GoFundMe, а через 24 години її закрили, оскільки за цей час було зібрано понад 9000 фунтів стерлінгів (понад 342 тис. грн.).

Однак Алан і Кетрін щомісяця отримують 1400 фунтів (майже 50 тис. грн.), що є більшим ніж мінімальна заробітна плата, а також може вистачити, аби знімати двокімнатну квартиру.

Алан зараз працює в кафе в аеропорту, як він стверджує, і заробляє близько £ 7000 (247 тис. грн.) на рік у додаток до його щомісячної пенсії £ 527 (18,5 тис. грн) та £ 292 (10,3 тис. грн.) трудової пенсії.

Однак Кетрін не отримує пенсію, хоча має право на виплати з безробіття. Тим не менш їх вона не отримує, бо не має прописки. 

Пара не може претендувати на соціальне житло, оскільки не вважається соціально вразливою.

Багато людей не вірять у щирість історії Алана та Кетрін, а один з користувачів написав, що Алан як колишній журналіст ВВС та Sky News писав давно матеріал про те, як створити "вірусне оповідання" про лиха.

Викликає недовіру і те, що подружжя витрачає чимало грошей та не, аби зберігати свої меблі, які залишилися після того, як квартира була продана.