Нічна поїздка Порошенка до Краматорська може дуже вплинути на хід переговорів у Мінську, - посол

Посол із особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що нічна поїздка президента України Петра Порошенка до обстріляного терористами Краматорська може дуже вплинути на хід переговорів у Мінську

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV.

"Щодо злочинів, то недарма президент вночі відвідав Краматорськ, і він не просто переповість європейським лідерам у присутності Володимира Путіна про те, що відбулося, а я впевнений, вони відчують біль тих людей, з якими довелося президентові переговорити, і біль яких йому самому довелося відчути", - сказав український дипломат. 

Дмитро Кулеба додав, що ця поїздка може дуже вплинути на хід переговорів у Мінську.

"Я вам скажу з дипломатичної практики, що такі особисті емоційні моменти є надзвичайно важливими, і іноді вирішують долю всіх переговорів", - зауважив посол. 

Нагадаємо, що у Мінську розпочалися переговори "нормандської четвірки". Посол України в Білорусі Михайло Єжель пророкує підписанння "підсумкового документу" за результатами переговорів "нормандської четвірки".

Президенти України Петро Порошенко, Франції Франсуа Олланд, Росії Володимир Путін і канцлер ФРН Ангела Меркель зібралися на цю зустріч у мінському Палаці Незалежності.