У Держдепі чекають підсумків мінської зустрічі, аби визначити подальший політичний курс

У Держдепартаменті США не коментують, які результати очікують від зустрічі у "норманському форматі" (Україна, Росія, Франція, Німеччина) в Мінську

Про це зазначила в середу під час щоденного брифінгу речник Держдепартамент США Джен Псакі, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Ми, звичайно, вітаємо сьогоднішні переговори (в Мінську – ред.), ми підтримуємо ці зусилля", - наголосила представник Держдепу.

Вона зауважила, що хоча США не представлені на цій зустрічі, вони брали і продовжать брати активну участь в процесі розв'язання ситуації в Україні. За її словами, Вашингтон дотримується певних принципів у цьому процесі, які базуються на виконанні Мінських домовленостей.

Відповідаючи на прохання прокоментувати очікування американської сторони від переговорів у Мінську, Псакі зауважила, що не стане робити прогнозів. "Ми поки не знаємо результатів, але будемо проводити консультації, звичайно, з усіма сторонами", - наголосила вона, додавши, що від підсумків зустрічі буде ухвалюватися рішення, куди рухатися далі.

Нагадаємо, що у Мінську розпочалися переговори "нормандської четвірки". Посол України в Білорусі Михайло Єжель пророкує підписанння "підсумкового документу" за результатами переговорів "нормандської четвірки".

Президенти України Петро Порошенко, Франції Франсуа Олланд, Росії Володимир Путін і канцлер ФРН Ангела Меркель зібралися на цю зустріч у мінському Палаці Незалежності.

Першим до місця проведення зустрічі, Палацу Незалежності, прибув президент України Петро Порошенко.

Спочатку лідери держав впродовж двох годин спілкувалися вчотирьох, а потім до них приєналися глави МЗС

Раніше повідомлялося про приліт президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Франсуа Олланда. Останнім, за звичкою, прибув у Мінськ на переговори Володимир Путін.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську відбудеться зустріч глав "нормандської четвірки" (України, Росії, Німеччини та Франції). Президенти Росії Володимир Путін, України Петро Порошенко, Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель мають намір обговорити пропозиції щодо плану врегулювання українського конфлікту на Донбасі.

Сьогодні Петро Порошенко висловив думку, що підсумком переговорів 11 лютого в Мінську може бути як мирне вирішення, так і подальша військова ескалація.

За його словами, на зустрічі у столиці Білорусі Україна та ЄС виступлять з єдиною позицією.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що на зустрічах з підготовки до саміту лідерів України, Росії, Німеччини і Франції з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську є "помітний прогрес".

Речник уряду Німеччини Штеффен Зайберт вбачає в нинішній зустрічі чотирьох лідерів у Мінську з приводу ситуації в Україні "проблиск надії".