"Шустов Експерт" назвав кращого знавця коньяків

Коньячний експерт №1 в Україні, бренд «Шустов», спільно з Одеською академією барменів BarBoss виступив організатором галузевого турніру знавців і аматорів - «Шустов Експерт»

Участь у змаганні могли прийняти не тільки професійні бармени і сомельє, але й усі, хто хотів підвищити культуру споживання коньяку і поглибити знання про благородний міцний напій. Конкурс проходив у стінах Музею коньячної справи Шустова в Одесі, де учасники мали можливість сповна зануритися в тематичну атмосферу. Серед основних завдань були сліпа дегустація коньяків і презентаційна розповідь про історію Шустова. Найскладніше завдання дісталося фіналістам – їм запропонували визначити вік напою методом сліпої дегустації.

Учасники були приємно здивовані масштабами і високим рівнем проведення турніру. Кожен проявив себе з найбільш сильної сторони і показав хороші знання про найблагородніший міцний напій. Конкуренція була жорсткою, а боротьба за призові місця - напруженою і цікавою.

Переможцем «Шустов Експерт 2015» і власником річного запасу коньяку «Шустов» став найбільш активний та ерудований учасник - один із найдосвідченіших барменів Одеси Сергій Гайдаржи. Минулого року він виграв Чемпіонат України з барменської майстерності і виступав на Чемпіонаті світу в Каннах, де йому не вистачило всього декількох очок для перемоги.

Срібним призером дегустаційних змагань став Павло Бутенко - він був нагороджений сертифікатом на навчання в Академії барменів Одеси BarBoss.

«Бренд «Шустов» - коньячний експерт №1 в Україні, він вважається справжнім законодавцем мод у коньячній справі, - зазначає Жанна Нікітіна, бренд-менеджер ТМ «Шустов». - Творці шустівських коньяків знають усе про благородний напій, відмінно розбираються в секретах його створення, нюансах смаку та аромату. Тому цілком закономірно, що саме «Шустов» виступив організатором турніру настільки високого професійного рівня як «Шустов Експерт».

За словами організаторів конкурсу, турнір «Шустов Експерт» стане новою традицією Музею Шустова і буде проводитися щорічно.