Австралія виступає проти амністії винуватців аварії "Боїнга" на Донбасі

Австралія виступає проти амністії винних в аварії малайзійського "Boeing-777" в Донецькій області, в результаті якої загинули громадяни Австралії

Про це заявила міністр закордонних справ Джулі Бішоп, передає видання РБК- Україна з посиланням на Sydney Morning Herald.

Вона сказала, що Австралія вимагатиме роз'яснень від України, але вважає, що амністія, про яку йде мова в мінських угодах, не вплине на притягнення до відповідальності винних в аварії "MH17 ".

Бішоп назвала "проривом" угоду про припинення вогню на Донбасі, про яке домовилися в Мінську 12 лютого лідери України, Росії, Німеччини та Франції.

"Ми будемо судити про прихильність Росії і сепаратистів миру по їх діям", - сказала глава австралійського МЗС.

Нагадаємо, один з пунктів підписаних вчора Мінських домовленностей говорить: "Забезпечити помилування і амністію шляхом введення в чинність закону, що забороняє переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, що мали місце в окремих районах Донецької і Луганської областей України".

Зазначимо, сьогодні президент Петро Порошенко заявив, що на винних у знищенні малайзійського пасажирського літака "Боїнг" над Донбасом не поширюватиметься амністія, передбачена новими мирними домовленостями, укладеними в Мінську.