Нова програма МВФ знімає всі питання про дефолт України, - Яресько

Реалізація нової програми співпраці з ключовим кредитором - Міжнародним валютним фондом знімає питання про можливий дефолт України

Країна як і раніше виконує всі взяті на себе зовнішні фінансові зобов'язання, заявила в ефірі телеканалу CNN міністр фінансів України Наталія Яресько, передає УНІАН.

"Зараз для нас важливо стабілізувати економіку, відновити довіру до банківської системи, наростити резерви Національного банку і завірити (інвесторів) в тому, що ми виконуємо свої зобов'язання, - сказала Яресько. - Україна і раніше виконувала свої поточні зобов'язання, однак з новим пакетом це більше не питання".

При цьому Яресько підкреслила, що ризики виконання програми з МВФ, безперечно, є.

"Ризики є завжди. І головний ризик - ситуація на сході України, - сказала Яресько. - У той же час програма реформ, узгоджена з МВФ, - це програма реформ уряду і президента. Це структурні реформи, які необхідні Україні. Їх буде непросто втілювати, і для цього нам потрібна підтримка парламенту і народу України".

Міністр фінансів також підкреслила, що основні напрямки роботи - це в першу чергу боротьба з корупцією, проведення судової реформи, фіскальної реформи, скорочення витрат, насамперед на управлінський апарат. 

Нагадаємо, вчора Україна і МВФ узгодили нову 4-річну програму фінансової допомоги на $17,5 млрд. Загальна допомога для України з різних міжнародних джерел може скласти $40 млрд, повідомила директор-розпорядник фонду Крістін Лагард.

Читайте також: На що Україна підписалася за $40 млрд допомоги