Добкін прийшов до суду над Єфремовим

Колишній губернатор Харківської області Михайло Добкін прийшов до Печерського суду столиці, де сьогодні обиратимуть запобіжний захід для екс-нардепа Олександра Єфремова

Початок судового засідання запланований на 17 годину, передає Еспресо.TV з посиланням на УНН.

Єфремов перебуває у конвойній кімнаті суду з самого ранку. Захист політика також перебуває у суді.

Нагадаємо, 14 лютого працівниками Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками Служби безпеки України була проведена спецоперація по затриманню колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто у зловживанні службовим становищем за обтяжуючих обставин та службовому підробленні.

Також нагадаємо, 6 січня 2015 року Віталій Ярема, який на той момент займав посаду Генерального прокурора України, зобов'язав першого заступника зареєструвати повідомлення у ЄРДР та провести досудове розслідування щодо можливої причетності Олександра Єфремова, Наталії Королевської та інших до сепаратистської діяльності та фінансування незаконних збройних формувань.

Перед цим уповноважена з питань мирного врегулювання конфлікту на Сході Ірина Геращенко надіслала запит до Генеральної прокуратури з вимогою перевірити інформацію щодо причетності екс-нардепа Олександра Єфремова до фінансування терористів.