Міжнародна федерація хоче вигнати російського тренера, який готував "допінгових" чемпіонів

Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) відкрила справу стосовно знаменитого російського тренера Віктора Чегіна, чиї учні масово "палилися" на порушенні антидопінгових правил

IAAF має намір домогтися відсторонення фахівця від спорту, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на gazeta.ru.

"Справа стосовно Чегіна розглядається як порушення антидопінгових правил. IAAF повинна знайти докази того, що Чегін активно керував введенням заборонених речовин або сприяв цьому процесу. Ми впевнені, що в кінцевому підсумку прийдуть до задовільного висновку і покарання, а цей тренер буде вигнаний зі спорту", - заявив фахівець IAAF з боротьби з допінгом Томас Капдевіль.

В останні місяці понад 20 спортсменів, що тренувалися в Центрі олімпійської підготовки зі спортивної ходьби Віктора Чегіна в Саранську, були дискваліфіковані за вживання допінгу.

У середині січня РУСАДА оголосило про дискваліфікацію п'ятьох титулованих російських представників спортивної ходьби - олімпійських чемпіонів Ольги Каніськіної, Сергія Кірдяпкіна, Валерія Борчіна, чемпіона світу Сергія Бакуліна і срібного призера чемпіонату світу Володимира Канайкіна. Рішення про позбавлення їх медалей найпрестижніших змагань буде приймати Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій.