Мобілізованим потрібно проводити експрес-екскурсії в тренувальні табори, - Чекмишев

Медіа-експерт, голова комітету "Рівність можливостей" Олександр Чекмишев запропонував показувати мобілізованим умови, в яких проходить підготовка солдатів на передову

В ефірі Еспресо.TV експерт поділився своїм баченням, як подолати інформаційну кампанію Росії, спрямовану на зрив мобілізації в Україні. 

Він зазначив, що люди бояться призову через те, що не знають достовірної інформації і вірять у численні фейки, які активно розпускає російська пропагандистська машина.

"28 січня я отримав повістку і з'явився до Макарівського військового комісаріату, проходячи медкомісію, я спілкувався з людьми, які стоять в черзі. Я чув різні фейки, я, як медіа-експерт, розумів, що ці медіа-ефекти і фейки породжені абсолютно російською пропагандою, спрямованою на зрив мобілізації. Це про те, що людей одразу забирають на другий день, про те, що в таборах наших немає ніякої підготовки, про те, що там босі всі і голі, що буквально на другий день в таборі підготовки забирають мобільні телефони і відправляють під Дебальцеве тощо",- розповів він і додав: "Я запропонував абсолютно конкретну чітку пропозицію, яка не вимагала жодної копійки фінансів, додаткових ресурсів, жодних зусиль". 

Ініціатива Олексендра Чекмишева полягає у тому, що новобранцям потрібно показувати реальний стан справ - в яких умовах йде підготовка майбутніх солдат.

"Коли паралельно при проходженні військових комісій у військкоматах відбувається відправлення груп людей, наприклад, в Нові Петрівці, під Яворів, "Десну" чи будь-який інший табір, достатньо взяти з будь-якої черги людей, які стоять в черзі на медкомісії, 4-5, максимум 10 людей, які ще не пройшли медкомісію, посадити їх в той самий автобус, який відвозить команди в будь-який з тренувальних таборів, робиться експрес-екскурсія, щоб люди, які проходять медкомісію, побачили, що українські вояки нормально забезпечені, що в них нормальна кухня, форма, що їх вчать не два дні, а 30 чи 45. А наступного дня вони повернуться в чергу на медкомісію, будуть спілкуватися, а розповідати вже не російські фейки, а розповідати те, що вони побачили в конкретному таборі підготовки", - запропонував експерт. 

Однак, за його словами, ініціатива його не була почута: "Але пройшло вже місяць з того часу, я зробив конкретну пропозицію, і вона варта більше всієї діяльності пана Стеця".