Росія звинуватила Литву у спробі зірвати мінські домовленості

У Міністерстві закордонних справ Росії вважають, що глава литовського МЗС Лінас Лінкявічус заявою про воєнну підтримку Україні хотів перешкодити зустрічі у Мінську в "нормандському форматі"

Про йдеться у повідомленні на сайті російсього МЗС, передає Еспресо.TV.

"Литовське керівництво відкрито визнало факт надання озброєної підтримки "партії війни" у Києві, що, звичайно, викликає велику тривогу. Не випадковий і момент, вибраний Лінкявічусом для своєї заяви - буквально напередодні мінської зустрічі 12 лютого у "нормандському форматі". Це дуже схоже на бажання перешкодити переговорам, підготовка до яких і так йшла вельми не просто", - цитує російське зовнішьнополітичне відомство офіційного представника МЗС Росії Олександра Лукашевича.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус висловився за надання військової допомоги Україні. "Ми повинні надавати Україні підтримку всіма засобами - військовими, політичними і фінансовими. Ми готові до цього", - заявив він.

Як відомо, Лінкавічус слідкує за ситуацією на Донбасі після оголошення перемир'я й відзначає, що бойовики і Росія не дотримуються поставлених умов. За його словами, Росія випробовує на міцність крихкий мир в Донбасі.

Зокрема, сьогодні міністр закордонних справ Литви у своєму "Твітері" написав, що за обстріли проросійськими терористами Дебальцевого, які порушують мінські угоди, має бути жорстка реакція.

"Проросійські терористи продовжують повзучу окупацію та обстріли Дебальцевого – мінські угоди ІІ порушуються. Без затримки має слідувати рішуча реакція", - наголосив литовський міністр.