"Миротворець" Лукашенко пропонує вивести українські війська з Дебальцевого у Білорусь

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував врегулювати конфлікт в Україні, і зокрема в Дебальцевому Донецької області протягом доби

Про це він заявив на зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Сумом Чакрабарті, передає Еспресо.TV з посиланням на білоруське  видання "Белта".

"Сьогодні дуже серйозна ситуація після мінських угод в напрямку Дебальцевого. Білорусь могла б зіграти велику роль у врегулюванні цього конфлікту, якби сторони, що залучені до нього, цього хотіли. Ми сьогодні запропонували українській та іншій стороні, залученої до цього конфлікту, що проблему Дебальцеве можна вирішити протягом доби, якщо цього захочуть Україна, Росія, "ДНР" і "ЛНР", - заявив Лукашенко.

Він заявив, що його країна готова дати гарантії припинення конфлікту.

"Ми готові не просто бути посередником, а гідно припинити цей конфлікт в районі Дебальцевого і вивести всіх військовослужбовців України звідти під наші гарантії, що вони більше ніколи воювати не будуть", - сказав Лукашенко.

Для цього, за його словами,  потрібно схвалення сторін конфлікту. "Якщо для них є пріоритетом життя тисяч ні в чому не винних, оточених там людей, то ми готові це зробити протягом доби", - сказав  глава білоруської держави.

Нагадаємо, раніше комбат "Донбасу", нардеп Семен Семенченко повідомив, що сили АТО почали відступати  із Дебальцевого.