Кабельні оператори Донецька звинувачують "ДНР" в намірі "віджати" у них бізнес

Кабельні оператори Донецька звинувачують "міністра зв'язку ДНР" Віктора Яценко в намірі заволодіти їхнім бізнесом

Про це йдеться в листі кабельників, надісланому на адресу "Острова", повідомляє Еспресо.TV.

"Група товаришів з Макіївки на чолі з "міністром зв'язку ДНР" Яценко Віктором В'ячеславовичем вирішила повіджимати бізнес у тих, хто залишився волею долі на окупованій території. Всім провайдерам і кабельним телемережам прийшов лист із поштової скриньки "Міністерства зв'язку "ДНР"

Автори листа зазначають, що на сайті "Ради міністрів ДНР" про формування такого реєстру нічого не повідомляється, а характер питань в опитувальнику, дозволяє зробити висновок, що він складається для того, щоб "...відібрати, швиденько прийти в офіси і створити свої мережі, знаючи як все створевано, де яке обладнання стоїть, оборот, кількість абонентів і т.і. А потім, створивши монополію на окупірованной території, диктувати свої умови народу, убивши всяку конкуренцію".

Кабельники вказують, що український регулятор "завжди був лояльний до всіх інтернет- провайдерів і кабельних операторів, давав розвиватися ринку і давав можливість цьому ринку бути конкурентним".

"У кабельно-провайдерскому середовищі вже йдуть розмови що пора збиратися і звалювати звідси разом зі своїм устаткуванням. Ось так нас, виявляється, захищають від "хунти".

І, напевно, варто нагадати цим псевдо-міністрам, що їх ватажок Захарченко підписав нові мінські угоди і що згідно з ними ми будемо знаходиться в правовому полі України. Навіщо починати ліцензування операторів, провайдерів, кабельників? Навіщо вони вирішили порахувати всі мережі, вірніше їх залишки після бомбардувань і обороти в такий непростий час? Щоб по-швиденькому поки немає закону України повриваться в офіси провайдерів, поотбірать їх бтзнес, а потім скориставшись амністією, уникнути покарання. І щоб отримати грошей за "ліцензії" на надання телекомунікаційних послуг", - йдеться в листі.