Терористи жаліються, що запасів газу їм вистачить тільки до вечора (ДОПОВНЕНО)

Запасів природного газу в "ЛНР" і "ДНР" вистачить лише до вечора 19 лютого

Про це повідомили в "Управлінні магістральних газопроводів ЛНР", передає сайт сепаратистів "Луганский информационный центр".

"Україна відключила від подачі газу території Луганської та Донецької Народних Республік. Зроблено це було варварськи - крани на магістральному газопроводі демонтовані так, що повторне їх перемикання стало неможливим", - заявив головний інженер Управління Вадим Тупий.

"16 лютого в 23.15 українська сторона перекрила кран на магістральному газопроводі, по якому газ йде на територію Луганської та Донецької Народних Республік. Оперативне втручання співробітників нашого управління дало можливість переключитися і відновити подачу газу. Але 18 лютого в 13.00 в районі селища Артема України були перекриті інші крани на магістральної частини газопроводу ", - розповів він.

"Наявні на територіях Республік газу вистачить до вечора", - стверджує головний інженер "Управління магістральних газопроводів".

Водночас голова "народної ради ДНР" Андрій Пургін заявив про перехід "ДНР" на російський газ, пишуть РІА "Новости". 

"Були повністю перекриті всі засувки, з України газ до нас не надходить. Сьогодні вночі, наскільки я розумію, цим питанням займалася спеціальна комісія, відбулося перемикання ... Зараз опалення в республіці є, перемикання вже відбулося", - заявив Пургин.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна призупинить оплату електроенергії на окупованому Донбасі, і відновить її тільки у випадку, якщо ця електроенергія буде поставлятися українським громадянам, а не терористам.