За найкращого сценарію, миротворців можуть ввести не раніше як через півроку, - Безсмертний

Дипломат Роман Безсмертний не має оптимістичних прогнозів щодо введення в Україну миротворчого контингенту ООН

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV.

"Щодо ООН, тут мати на увазі треба, що в Радбезі ООН Росія володіє блокуючим пакетом і тому ймовірність того, що вони погодяться на таке рішення дуже невелика. Хоча тут може залежати від обраної Кремлем тактики в продовженні розпалювання цього конфлікту. Тому що поки що все, що відбувається в Криму, українському Донбасі, в Мінську – це свого роду маневри навколо концепту, який визначений Кремлем. Тут Україна лише відбивається, а Європа і США шукають варіант як "накинути уздечку" на цього агресивного "ведмедя". Тут треба дивитися на можливі варіанти: якщо вони приймають цю пропозицію і тоді позитивний розвиток і введення миротворців ООН займе десь до півроку. Це означає, що це буде той період коли Україні варто буде витримати найбільший збройних тиск з боку сепаратистів, російських військ на українському Донбасі", - сказав Роман Безсмертний. 

Експерт також зазначив, що надія на такий хід справи є, але великого оптимізму щодо введення в Україну миротворчого контингенту ООН, він не має. 

"Давайте не створювати міф, що ми швидко проведемо рішення про створення миротворчого контингенту в Україні. Я поки що, знаючи там розстановку сил, вплив росіян на Радбез, маю дуже примарну, далеку надію, що це рішення може бути ухвалене", - сказав Безсмертний. 

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України на вчорашньому засідання прийняла рішення звернутися до ООН з проханням введення миротворчого контингенту в зону конфлікту на Донбасі.

Своєю чергою, "голова народної ради" "ДНР" Андрій Пургін вважає питання розміщення миротворців в Донбасі передчасним. Однак відзначає, якщо постане таке питання, то миротворці мають бути з Росії.

В штабі терористичної "армії" ж прокоментували можливість введення миротворчного окнтингенту на Донбас ще ліконічніше: якщо хочуть - нехай вводять.

Читайте такожЧим загрожують Путіну миротворці ООН