Під час теракту у Харкові постраждало п’ятеро неповнолітніх, - мерія

Під час вчорашнього вибуху в Харкові постраждали п’ятеро неповнолітніх

 Про це сьогодні повідомила заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Харківської міської ради.

"Неповнолітні в таких заходах без батьків брати участь не повинні. Ми доручили відповідним службам дізнатися, як вони там опинилися і з ким вони були. Якщо вони були з батьками, відповідальність за їх безпеку лежить на батьках, якщо вони були там одні, відповідальність лежить на організаторах заходи", - підкреслила Горбунова-Рубан.

За її даним  двоє з постраждалих залишаються у вкрай важкому стані, у тому числі і 15-річний підліток, який з учорашнього дня знаходиться в комі. Другий потерпілий - 18-річний хлопець, у нього поранення черевної порожнини.

Що стосується решти постраждалих, то в реанімації міської клінічної лікарні №17 залишаються два пацієнта, ще троє перебувають у звичайних палатах. Всі вони в стабільному стані.

У мерії також повідомили, що серед пацієнтів міської лікарні №17 - три бійця спецбатальйону "Харків-1", один міліціонер і одна 16-тирічна дівчина, у якої поранення стегна.

Одна людина перебуває в міській лікарні №25 і один 15-річний потерпілий - в обласній дитячій клінічній лікарні.

Нагадаємо, 22 лютого біля Палацу спорту у Харкові  під час мітингу активістів Євромайдану стався вибух. В результаті загинули дві людини, постраждало 11.

Прокуратура кваліфікувала цю подію як теракт.