В Парижі вандали осквернили меморіал жертвам теракту в Charlie Hebdo

Невідомі чотири рази протягом останніх двох тижнів намагалися зруйнувати імпровізований меморіал в пам'ять про загиблих журналістів, які стали жертвами теракту в редакції журналу Charlie Hebdo

Меморіал був встановлений в центрі Парижа на площі Республіки, на постамент поклали квіти та фотографії. Поліція вже почала розслідування інциденту, передає Еспресо.TV з посиланням на The Telegraph.

Нагадаємо, напад на редакцію Charlie Hebdo було скоєно 7 січня. Троє озброєних чоловіків з криками "Аллах акбар" відкрили вогонь по працівниках редакції і правоохоронцях, після чого зникли з місця злочину.

В результаті нападу загинули 12 людей, більшість - співробітники Charlie Hebdo. Жертвами теракту стали провідні карикатуристи видання -  головний редактор видання Стефан Шарбонье (псевдонім Charb), засновники журналу Жан Кабю (Cabu) і Жорж Волинський, а також Бернар Верльяк (Tignous).

Братів Саїда і Шерифа Куаші, які вчинили атаку на редакцію, вдалося ліквідувати 9 січня під час штурму будівлі, де вони утримували заручника. За нападом на Charlie Hebdo пішла серія атак терористів в Парижі.