Миротворча місія прибуде на Донбас не раніше, ніж за кілька місяців, - МЗС

Миротворчий континген ООН зможе прибути у зону конфлікта на Донбасі не раніше ніж за декілька місяців після схвального рішення ООН

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник МЗС Євген Перебійніс, передає Еспресо.TV

"Ця миротворча місія має стати додатковим інструментом для розмежування сторін і моніторингу всіх інших передбачених Мінськом домовленостей... Місія з підтримання миру буде не завтра. В разі позитивного рішення ООН це можливо буде здійснити тільки через декілька місяців після відповідного рішення ООН", - повідомив речник

Перебійніс підкреслив, що досвід говорить, пока обстріли не припиняться, миротворча місія не зможе потрапити у зону військових дій. 

"Всі міжнародні моніторингові місії фіксують, що припинення вогню немає, є певне зменшення обстрілів.  Але бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО, продовжують гинути люди. Кричущий випадок і доказ цього - це захоплення Дебальцевого, де відбувалися шалені обстріли",- наголосив Перебийніс.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що рада національної безпеки вирішила звернутися до ООН з проханням введення миротворчого контингенту в зону конфлікту на Донбасі. При цьому представник Росії при ООН Віталій Чуркін заявив, що Росія проти введення миротворців ООН на Донбас, бо це "суперечить мінським домовленостям".

Читайте також, Чим загрожують Путіну миротворці ООН.