Миротворча місія зупинить російську агресію, - Гройсман

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що миротворча місія в Україні допоможе зупинити Путіна

Про це голова українського Парламенту заявив в ході засідання комітету Європарламенту у закордонних справах, передає Еспресо.TV.

"Президент (Петро Порошенко, - Ред.) вийшов з ініціативою і РНБО звернулася по миротворчу місію. Це дуже добре, оскільки ця місія дозволить зупинити цю агресію. І ми говоримо про те, що і на лінії зіткнення, і на лінії кордону, який сьогодні тимчасово не контролюються Україною, має відбутися ця миротворча місія.

Друга позиція – санкції. І санкції не тільки як захід тиску - це наша з вами реакція на те, щоб зупинити агресію. У нас немає іншого вибору, ми маємо створювати цей тиск.

Ще важливе питання обороноздатності України. Коли ми отримаємо якісну оборонну зброю – ми зможемо зупинити ворога, ворога, який прийшов на територію України, але готовий йти і далі", - сказав Володимир Гройсман.

Також раніше спікер ВР пояснив які найефективніші санкції мають бути запроваджені Україною стосовно Росії.

Рада національної безпеки і оборони України вирішила звернутися до ООН з проханням введення миротворчого контингенту в зону конфлікту на Донбасі. При цьому представник Росії при ООН Віталій Чуркін заявив, що Росія проти введення миротворців ООН на Донбас, бо це "суперечить мінським домовленостям".

Читайте також, Чим загрожують Путіну миротворці ООН.