Екс-"Іванушка" сфотографувався з календарем з "кіборгами", а потім заявив про підтримку "ДНР"

Колишній учасник російського гурту "Іванушкі International" відхрестився від підтримки української армії, заявивши, що його "підставили"

Російський музикант Олег Яковлєв, колишній учасник групи "Іванушкі International", опинився нещодавно в центрі політичного скандалу, пише Super.ru

Все почалося після того, як український політичний аналітик Роман Давиденко опублікував на своїй сторінці у "Фейсбуці" спільний знімок з Олегом, на якому співак тримає в руках календар з "кіборгами", і написав, що артист висловив підтримку Україні.

Після цього на співака обрушився шквал критики і обурення з боку росіян. Сам Яковлєв не став зберігати мовчання, а заявив, що його "підло обманули" і підставили.

Співак стверджує, що прийняв Давиденко за звичайного шанувальника, який хотів з ним сфотографуватися, а календар з "кіборгами" не розгледів, адже Роман тримав його згорнутим і розгорнув під час позування. Артист при цьому "абсолютно не розумів, що на ньому зображено", і дізнався про це лише після публікації фотографії в соцмережі.

Версія Олега така: "До мене підійшов пристойний чоловік, сказав, що він мій давній шанувальник. Я повірив. В руках у нього був згорнутий рулон, а коли ми стали позувати, він ні з того ні з сього раптом розгорнув цей рулон. Я запитав у нього: "А що там намальовано?" На що він мені відповів, що це календар, який намалював хороший фотохудожник. Він попросив мене його потримати. Я абсолютно не розумів, що на ньому зображено. Я не бачив: плакат був згорнутий у рулон! Цей мужик, як фокусник, під час фото його розгорнув. А я посміхався".

Після цього Яковлєв вирішив попросити вибачення за те, що зачепив чиїсь "патріотичні почуття". "Це була фальсифікація - мене дуже підло обманули", - додав колишній "Іванушка".

Співак розповів, що в Києві він всього лише записував новий альбом і ніякого політичного забарвлення його візит не мав. І тут же заявив, що готовий приїхати і виступити в окупованому Донецьку за прикладом Йосипа Кобзона, якого днями терористи зробили "народним артистом ДНР".

"Я, звичайно, поїду! Я - громадянин Росії. Якщо потрібно, допоможу і поїду заспіваю. Я зроблю будь-яку допомогу і зроблю все, що потрібно", - емоційно запевнив Яковлєв.