У "Нафтогазі" підтвердили участь у брюссельських переговорах 2 березня (ОНОВЛЕНО)

НАК "Нафтогаз України" зголосився на пропозицію Єврокомісії щодо проведення тристоронніх газових переговорів у Брюсселі 2 березня

Про це повідомили у прес-службі компанії, передає Еспресо.TV.

"НАК "Нафтогаз України" підтверджує свою участь у тристоронніх переговорах у понеділок, 2 березня 2015 р., в Брюсселі у складі української делегації під керівництвом Міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина", - йдеться у повідомленні.

У компанії подякували Віце-президенту Єврокомісії з питань енергетики Марошу Шевчовичу за оперативну реакцію на ситуацію, що склалася, й організацію тристоронніх переговорів.

Як зазначено у повідомлені, "Нафтогаз" повністю підтримує позицію Єврокомісії щодо необхідності неухильного дотримання всіма сторонами зимового пакету, підписаного в Брюсселі, зокрема, щодо обов'язку ВАТ "Газпром" постачати передплачений газ тільки в узгоджені пункти прийому.

Пізніше у Єврокомісії підтвердили також участь російської сторони у переговорах в Брюсселі 2 березня.

"Тристороння зустріч відбудеться в Брюсселі в понеділок, 2 березня. Обидва міністри енергетики підтвердили свою присутність", - цитує представника Єврокомісії "ТАСС".

Нагадаємо, сьогодні заступник голови Єврокомісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович запропонував міністрам енергетики Росії та України Олександру Новаку та Володимиру Демчишин провести тристоронню зустріч по газу в понеділок, 2 березня.

Водночас, сьогодні офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив, що Росія готова поставляти газ для України і окупованого Донбасу окремо.