Кадиров підозрює у вбивстві Нємцова Захід і українські спецслужби

Лідер Чечні Рамзан Кадиров не сумнівається в тому, що російського опозиціонера Бориса Нємцова було вбито на замовлення країн Заход

Про це він написав у соціальній мережі Instagram.

"Немає жодних сумнівів у тому, що вбивство Нємцова організували спецслужби Заходу, що прагнуть будь-якими шляхами викликати внутрішній конфлікт в Росії. Така їхня практика", - заявив політик.

"Тільки сили, зацікавлені в нагнітанні напруженості, могли піти на такий підступний крок. Організатори вбивства сподівалися, що в смерті Нємцова весь світ звинуватить керівництво країни і викличе хвилю протесту", - вважає автор публікації.

Менш категорично Кадиров у цьому контексті згадує про Україну. Причетність українських спецслужб до трагедії він не стверджує, а лише припускає.

"Неможна при цьому не враховувати і ненависть Києва до Росії. Саме руками українських спецслужб міг бути приведений у виконання вирок, винесений Нємцову в якій-небудь західній столиці", - розмірковує лідер Чечні.

На його думку, вбивство Нємцова не є вигідним для Кремля, бо опозиціонер "не був реальним претендентом на владу в Росії".

"Я впевнений, що влада дуже зацікавлена в розкритті вбивства і притягнення до відповідальності винних. Для цього, як свідчать повідомлення, додаються всі сили", - вважає Кадиров