Експериментальний літак на сонячних батареях готують до навколосвітньої подорожі

Експериментальний швейцарський літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 завершує на цьому тижні підготовку до навколосвітньої подорожі

Про це повідомив сайт французької газети "Монд", передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс".

Літак у понеділок здійснив випробувальний політ в Абу-Дабі. Очікується, що вже наступного тижня літальний апарат почне обліт земної кулі: він триватиме п'ять місяців і пройде в 12 етапів.

Літальний апарат Solar Impulse 2 є збільшеною версією аероплана, який перетнув торік Сполучені Штати від узбережжя до узбережжя і що поставив кілька рекордів, у тому числі по найдовшому керованому людиною польоту на сонячній енергії - 26 годин.

Як повідомлялося, Solar Impulse 2, як і його попередник, пілотується двома ентузіастами альтернативних джерел енергії - Бертраном Піккаром і Андре Боршбергом.

Новий літак побудований з вуглеводневого волокна і має величезні крила, їх розмах становить 72 м - більше, ніж у Boeing-747-8 (68,5 м). Однак при цьому важить Solar Impulse 2 всього 2,3 тонни, що можна порівняти зі звичайним позашляховиком (вага порожнього Boeing 747-8 - 214,5 тонни). Верхня сторона крил покрита сонячними елементами - всього їх близько 17 тис., які запускають 4 електромотори. Літак розвиває швидкість до 140 км / год.