Британія разом із США сприятимуть виконанню мінських домовленостей Росією, - глава МЗС Британії

Велика Британія і США працюють над встановленням миру в Україні та виконанням мінських угод про врегулювання ситуації на сході країни

Про це заявляє глава МЗС Великої Британії Філіп Гаммонд на спільній прес-конференції з главою МЗС України Павла Клімкіна сьогодні в Києві, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Хочу підкреслити, що ми обговорювали єдність Європейського союзу в питанні ситуації в Україні та допомоги, яку ми надаємо України. Ми разом з США думаємо про те, як зробити світ в Україні незворотнім і виконання мінських угод обов'язковим", - сказав Гаммонд.

За його словами, він розуміє, що ці процеси будуть непростими і болючими, але Велика Британія готова допомагати Україні і буде стежити за прогресом, якого досягатиме Україна як у виконанні мінських домовленостей, так і за програмою реформування.

Гаммонд повідомив, що Велика Британія підтримує український народ, його незалежність, "а також буде направляти меседж російській владі щодо того, як повинні виконуватися взяті на себе зобов'язання".

Окрім того, британський міністр повідомив про навчання українських військовослужбовців британськими експертами.

"Ми пишаємося тим, що можемо надати практичний внесок у поліпшення обороноздатності українських Збройних сил тим, що ми надаємо підтримку експертами Збройних сил і будемо проводити навчання бійців Збройних сил України", - сказав Гаммонд.