Мер Запоріжжя здивувався адмінпротоколу за матюки на адресу Ляшка

Мер Запоріжжя Олександр Сін здивований, що його покарали за те, що він обматюкам на аресу народного депутата України Олега Ляшка

Про це у своєму "Фейсбуці" написав міський голова Запоріжжя Олександр Сін, повідомляє Еспресо.TV

"Працівник міліції вручив мені протокол про адміністративне порушення за нецензурну лексику під час сесії 10 грудня, коли група народних депутатів на чолі з Олегом Ляшком приїздила знімати мене з посади. Те, що я зробив під час сесії, і в чому мене зараз звинувачують - це моя реакція на порушення закону, яке здійснювалося протягом кількох годин щодо мене, депутатів міськради і жителів Запоріжжя. Я здивований, що мені за цей вчинок - адмінпротокол, а щодо тих, хто порушував закон - жодних дій", - пише Сін.

Мер нагадав, що наступного дня в ефірі у Шустера він вибачився перед усіма українцями за нецензурну лексику.

Він так само уточнив, що ініціатором залучення його до адмінвідповідальності є директор КП "Преса", депутат міськради Ольга Шевцова.

"Причому, за одне нецензурне слово вона вимагала притягнути мене до кримінальної відповідальності. Їй відмовили, тому що звинувачення до цього не дотягують. Тоді Шевцова написала заяву про адміністративну відповідальність. Дивно, що при цьому депутат міськради не засудила дій приїжджих нардепів на цій сесії проти її колег, коли їх змушували голосувати і намагалися перешкоджати виходу із залу", - підкреслив Олександр Сін.

Нагадаємо, на 4 березня міський голова Запоріжжя був викликаний у слідчий відділ прокуратури області на допит як звинувачений. Раніше повідомлялось, Сін був допитаний у прокуратурі як обвинувачений у грубому порушенні законодавства про працю.