Порошенко закликав Велику Британію ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС

Президент Петро Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ Великої Британії Філіпом Хеммондом

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає Еспресо.TV.

Президент відзначив чітку позицію та підтримку України.

"Дякую за сильну підтримку Великої Британії захисту Україною своєї незалежності, територіальної цілісності та суверенітету. Наша боротьба є битвою за свободу, демократію та європейські цінності і принципи", - наголосив глава держави. Президент підкреслив, що Україна платить високу ціну за свою боротьбу.

Глава держави додав, що складна ситуація не тільки на Донбасі, але й в окупованому Криму, де було заарештовано кримськотатарського активіста. Сторони констатували погіршення ситуації з дотриманням прав людини на півострові.

Петро Порошенко та Філіп Хеммонд наголосили на необхідності виконання всіма сторонами зобов’язань, які були зафіксовані в Мінську.

"Буде дуже небезпечним, якщо європейські партнери одягнуть рожеві окуляри, вважаючи що все добре", - наголосив президент. Він нагадав, що залишаються незвільненими заручники, в тому числі Надія Савченко, немає контролю за кордоном, не виведені іноземні війська з окупованих територій.

Президент зазначив, що задля деескалації ситуації необхідно запровадити міжнародну миротворчу місію. Співрозмовники погодились, що має бути посилена робота місії ОБСЄ в Україні.

Сторони також обговорили співпрацю в економічній та оборонній сфері. Президент зазначив, що Україна розраховує на подальшу підтримку Великої Британії та ефективну співпрацю між країнами.

"Ми вдячні за вашу участь в трастовому фонді НАТО. Ми задоволені нашою співпрацею в економічній сфері", - сказав Петро Порошенко.

Президент закликав Велику Британію ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

В свою чергу, міністр закордонних справ зазначив: "Хочу повторити, що ми рішуче підтримуємо вашу боротьбу за суверенітет та захист територіальної цілісності всієї української території".

Він додав, що ЄС готовий підтримувати політику санкцій щодо Росії та надалі їх посилювати у випадку ескалації ситуації.