Росія хоче "витягнути" з України ще десять легкоатлетів

Про це заявив так званий міністр спорту Криму Георгій Шестак

Наразі Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) і Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ) ведуть переговори про можливість виступу кримських спортсменів під російським прапором, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Я спілкувався з виконуючим обов'язки глави ВФЛА Вадимом Зеліченком і зрозумів, що стосовно Ребрик федерація налаштована дуже рішуче і готова заплатити суму викупу українській федерації. Зеліченок переконав мене, що кошти будуть знайдені. Інших атлетів ми теж не повинні скидати з рахунків. Будемо торгуватися, будемо їх витягувати", - каже Шестак.

Нагадаємо, за перехід чемпіонки Європи-2012 Ребрик Україна вимагає $150 тис. компенсації - саме така сума була витрачена на підготовку цієї спортсменки.

Крім Ребрик, бажання виступати за Росію висловили й інші кримські атлети: жителі Ялти Рустем Дремджі (метання списа) та Євген Семененко (потрійний стрибок), метальник молота з Сак Олексій Сокирський, бігуни на різні дистанції з Євпаторії, Севастополя і Сімферополя Руслан Перестюк, Олександр Тарадін, Ксенія Савіна, Анастасія Бондар, Фуад Фаржані і бігунка на 3000 м з перешкодами Валерія Мара з Сімферополя.

Як уже повідомлялосяколишній президент ВФЛА Валентин Балахничев заявляв, що Росія знайшла гроші, щоб "викупити" в України Віру Ребрик.