Мати російського десантника, загиблого в Україні, вважає смерть сина державним злочином

Мати російського десантника, який загинув під час бойових дій на Донбасі, вважає смерть сина державним злочином. Їй нічого не пояснюють про смерть сина, посилаючись на державну таємницю

Про це в інтерв'ю VICE News розповіла мати загиблого десантника Наталія Андріанова, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТСН.  

В похоронці, яку вона отримала після смерті сина Андрія, вказано загадкове формулювання: "Загинув за місцем тимчасової дислокації".

"Мій син загинув, а ніхто нічого мені пояснити не може. Намагалися зв'язуватися з його однополчанами, з його друзями. Вони нічого не говорять. Це звучить так, що це державна таємниця. Хоча так і хочеться сказати, що це державний злочин", - відповіла Наталія на про те, що сказали офіційні особи, коли привезли тіло її сина.

"Безіменно поховані. Про них ніхто не дізнається. Я дуже хочу, щоб про них знала вся країна. Мені не зрозуміло, як вони загинули, не зрозуміло, за що вони загинули. На похоронах була гробова тиша в тому плані, що ніхто не сказав слова подяки цьому хлопцю", - каже Наталя.

Так само вона розповідає, що їм замість подяки один офіцер з військової частини пропонував 100 тисяч рублів, щоб "випити і пом'янути".

Говорячи про місце, де загинув її син Андрій, Наталія також не може зрозуміти формулювання. У свідоцтві про смерть вказано, що це "місце тимчасової дислокації". Але де знаходиться це місце, в документі не вказано. У той момент, коли Наталія показувала документи журналістові, вони випадково з'ясували, що тіло десантника було "перевезено через кордон".

І у матері, і у журналіста відразу ж виникло питання: "якщо він був на російській території, навіщо потрібна ця довідка про транспортування тіла з-за кордону. Який кордон?".

Мати загиблого десантника сказала, що згодна говорити про це вголос, якщо схоже запитання буде піднімати достатня кількість людей. 

 "Одна я поки цього робити не хочу", - сказала Наталя.

Згідно відео VICE News, Андріанов був похований за місцем проживання - на кладовищі в селищі Підсолнічне Самарської області. На його надгробку вказано дату смерті: 28 серпня 2014 року.