Розгляд справ суддів Кицюка і Царевич перенесли на завтра

Вінницький міський суд переніс на завтра розгляд справ суддів Печерського райсуду Києва Віктора Кицюка та Оксани Царевич

Відповідні рішення ухвалив слідчий суддя Ігор Вишар, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

Зокрема, справу Царевич завтра розглядатиме суддя Юрій Ковбаса, якому вона заявила відвід, але в цьому було відмовлено. Початок засідання о 9.00.

Судове засідання справу Кицюка, то призначено на 11.30. Розглядатиметься клопотання про відвід судді Олександру Олійнику. Розглядатиме її Вишар.

До розгляду ж справ по суті сьогодні так і не дійшло.

Нагадаємо, судді Печерського районного суду Києва Оксана Царевич і Віктор Кицюк підозрюються в тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, постановили завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення відносно активістів "Автомайдану" і в інших справах. Таким чином, вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності декількох осіб у січні минулого року.

Як відомо, сьогодні у Вінниці суддя Вінницького суду Олександр Олійник розпочав розгляд справи судді Печерського районного суду міста Києва Оксані Царевич. Однак сторона захисту заявила йому відвід. Рішення про відвід судді Олександра Олійника мав ухвалити суддя Юрій Ковбаса. Однак йому теж було заявлено клопотання про відвід. 

Судді Ігору Вишару, який почав розгляд справи про відвід судді Ковбаси, також було заявлено клопотання про відвід, однак він залишив його без розгляду, назвавши це бажанням затягнути розгляд справи. Тож Царевич не вдалося змінити третього суддю.