У Великій Британії відкрили виставку фотографій з Донбасу

У парламенті Великої Британії відкрилася фотовиставка "Донбас: війна і мир"

Нову експозицію, на якій зібрано роботи найкращих українських фотографів, зроблених на Донбасі, покажуть британцям. Виставка ініційована за сприяння народного депутата, уповноваженого президента з мирного врегулювання на Донбасі Ірини Геращенко та НСЖУ, пише Соцпортал.

Виставку відкрив британський міністр у справах Європи Девід Лідінгтон, який у своїй промові визнав, що світ не завжди оперативно реагує на ситуацію на Донбасі, але сьогодні солідаризується з Україною. Британський уряд та парламент займають в цьому питанні спільну позицію.

На відкритті фотовиставки та інших заходах задля привернення уваги британського політикуму до ситуації в Україні та інформування їх про війну були присутні група народних депутатів України та представники українського уряду.

Ірина Геращенко підкреслила, що це не громадянська війна і звернулася до британських колег із закликом посилити санкції проти Росії, яка спонсорує цю війну. Також вона поінформувала про порушення мінських угод з боку Росії і бойовиків, про страждання цивільного населення, зокрема, жінок і дітей.

Серед інших питань, що піднімалися під час заходів, були питання проведення реформ в Україні, робота нового українського парламенту, боротьба з корупцією. Також ішлося про збільшення технічної та фінансової допомоги Україні, у тому числі для активізації реформ та допомоги переселенцям.

олова міжпарламентської групи друзів "Україна-Британія" Джон Віттінгдейл пообіцяв, що британські політики продовжуватимуть тиск на Росію доти, доки не буде прогресу у виконанні мінських угод.

Також під час візиту делегації до Великої Британії відбулися зустрічі народних депутатів з представниками української громади Лондона. В Українському Інституті в Лондоні було організовано благодійний аукціон, на якому серед лотів були і фотографії з презентованої експозиції. За результатами аукціону вдалося зібрати більше 1600 фунтів на потреби Ірпінського реабілітаційного центру для військовослужбовців. Серед проданих фотографій і роботи фотографа Олександра Клименка, який також був присутній на заходах.